Боядисана коса

Грижа за боядисаната коса

Боядисана коса- изисква специална грижа!Променяйки нюанса на косата, преминавате през условната линия, след която започва новият живот на вашите къдрици: сега те ще се нуждаят от специална, интензивна грижа, за да поддържат ярък нюанс и пластична текстура.

По време на оцветяване

Използвайки крем-боя Salon Care на Faberlic с копринени аминокиселини, допълнете я с Ампулен концентрат за активно подхранване на косата ULTRA POWER , за да придадете на косата си копринен блясък и мекота, да я направите здрава, дълбоко овлажнена и да облекчите стреса от трайното боядисване.

Веднага след

Не бързайте да миете току-що боядисаната коса, изчакайте поне няколко дни. За първото измиване и всички последващи използвайте само специален шампоан и балсам (8955, 8957, 8958) – те правят косата гладка и покриват повдигнатите люспи, „заключвайки“ цвета вътре.

Благодарение на продуктите, предназначени за боядисана коса, ще поддържате цвета естествен и косата си здрава, в противен случай цветът ще избледнее след 2-3 седмици, ще се появи чупливост и краищата ще започнат да цъфтят. Не забравяйте да поглезите косата си с маски ( 8977, 8963,) веднъж седмично.

Гребен и стайлинг

Въздържайте се от сресване на мокра коса, особено прясно боядисана. Използвайте меки четки за коса и редки гребени, започнете от връхчетата и се придвижвайте постепенно до корените, за да не повредите заплетената коса. Когато стилизирате, предпазвайте косата си от изсушаване – температурата на сешоара трябва да е ниска, по-добре е да изсушите боядисаната коса с хладен въздух и не забравяйте да не изсъхва напълно. 

DD спрей-грижа за косата EXPERT

Времето на излагане на сушене е не повече от 20 секунди, докато косата изсъхне. Изисква се термична защита – например с помощта на DD спрей (8994).

Ежедневна поддръжка

През първите две седмици след боядисването посещението на басейна е противопоказано, а в бъдеще е полезно да използвате мека вода за измиване или изплакване на косата.  Перманентно оцветената коса е противопоказна – интервалът между две козметични процедури трябва да бъде най-малко три седмици!

Абонирай се за нашия бюлетин,а за да ползваш отстъпка,използвай формата за РЕГИСТРАЦИЯ!

Авторски публикации 264

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: