7 елемента за правилната атмосфера в къщи

Някои обичат тихи семейни вечери, други обичат шумни събирания с приятели. Но ето какво е интересно: всички нюанси на атмосферата са създадени от едни и същи елементи! Ето списък на компонентите на уюта в дома, към който искаме да се върнем.

Движение.
Това е първото и най-важно условие за уютна атмосфера в къщата. Къща без жители е просто кутия, но когато животът във всичките си непредсказуеми проявления се настани в нея, възниква духът и стилът на това уникално място.

Нека цветята растат на первазите, леките завеси трептят от свежия вятър, домашните любимци се движат из стаите, а децата намират места за активни игри и творчество у дома!

Светлината.
Пуснете естествена светлина в стаите през деня и ако тя не е достатъчна, включете изкуствената – но мека. Вечер вместо полилея използвайте стенни и настолни лампи.

Опитайте се да поддържате осветлението в точното време на деня. Помнете, че вечерта не идва със залеза, а в момента, в който запалите лампа с абажур.

Ароматът.
Домашната атмосфера е немислима без „вкусните“ миризми. Всички бързаме за вкъщи, за да си починем добре – и да ядем! Ванилова торта, гъска с ябълки и червени боровинки,на които ароматите могат да преобразят най-скромната къща, да я направят място, където мечтите се сбъдват.

Подправките, портокаловите, флорални нотки също са подходящи за правилното настроение. Понякога обаче кулинарни подвизи няма и сеналага да прибегнем
сароматизатори за въздух или кухненски сапун с аромата на кафе.

Звукът.
Опитайте се да отваряте прозорците по-често, за да имате възможност да чуете птиците да пеят или как шумолят листата.

Човешки гласове, смях, мъркащи котки също ще добавят чар в къщата. Когато искате да се отпуснете, пуснете тиха мелодична музика – без думи и модни танцови ритми. Използвайте звука като лекарство и го приемайте редовно.

Чистотата.
Почистването не само премахва праха и уличната мръсотия, но също така освобождава пространството за живот. Когато нещата се върнат на местата си, къщата става толкова красива, като нова и готова за реализиране на свежи идеи.

Започвайте всеки ден от нулата и не забравяйте да се отървете от ненужните вещи. Поставете нещата в ред, ще трябва да се примирите с недостатъци като драскотини по мебелите. Незначителни недостатъци – знак за живот!

Промени.
Поддържайте усещането за новост в къщата – подобрявайте я непрекъснато. Сменете скучните лампи, залепете тапети в кухнята, пренаредете мебелите.

Интериорът не трябва да бъде замразена картина от финала на последния ремонт! Предайте атмосферата на своите навици и желания и къщата винаги ще бъде удобна.

Индивидуалност.
Нека всеки създаде свои уютни кътчета – за четене, говорене и лека тъга пред отворения прозорец. Нека широките первази на прозорците и малките шкафчета не стоят бездействащи. Там е мястото за любимите ви книги, меки възглавници и стари снимки!

Представихте ли си тази картина на уютен и чист дом?Пишете в коментар!

И благодаря,че споделихте тази статия от бутоните към социалните мрежи!

Каталог и поръчка!

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: