Какво са гените на дълголетието?

Всичките клетки в организма рано или късно се разрушават, а на тяхното място възникват нови. Умиращата клетка отделя вещества, които сигнализират на другите клетки, че е време да се делят и да запълнят освободеното място. Делението на клетката започва от събиране на белтъчни молекули на основа на ДНК кода.

Гените на дълголетието се наричат участъци от ДНК, носещи информация за нови молекули на белтъка. Те отговарят за синтеза на колагеновите влакна и междуклетъчния гел – хиалуронова киселина.

За да се стартира естествения процес по възстановяване на клетките на кожата, трябва да им се даде правилния сигнал и да им се помогне да използват естествени ресурси.

Съставките в антивъзрастова козметика могат да възстановяват сигналните пътища. С тази задача се справят пептиди-стимулатори – такива, като Matrixyl® Morphomics в продуктите Renovage. Активирайки нужните гени, пептидната формула стартира синтеза на колагена и хиалуронова киселина, а значи ефективно се бори с бръчките, връщайки на кожата нейната еластичност.

Авторски публикации 264

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: