ИДЕАЛЕН ИЗБОР

Шампоанът далеч не е единственото, но най-необходимото средство за грижа за косата и не бива да се подценява. Ако изберете грешен шампоан, той ще отрича ефекта от балсами и маски. Какво да избера?

1. Обмислете вида на косата и скалпа.

Сухата коса се нуждае от шампоан с хидратиращи и подхранващи съставки (обикновено това е натурално масло), мазната коса се нуждае от почистване и дълготрайна свежест. Дългата коса обикновено комбинира два вида: в корените бързо се замърсява, а в краищата губи сила и блясък. В този случай в кореновата зона използвайте шампоан за дълбоко почистване и лекувайте само с подхранващ балсам.

Изберете естествени съставки.

Растителните екстракти правят косата послушна и блестяща, особено за слаба и увредена коса. Не само спомагателните компоненти, но и основата за измиване може да бъде растителна. Сапунен корен – екологична алтернатива на съвременните повърхностноактивни вещества – почти не се пени, а старателно почиства и се грижи за косата.

 Планирайте честотата на измиване.

За ежедневна употреба си струва да изберете шампоан, който ще се бори с основния проблем на косата, например, ще й даде обем. Но лекът за пърхот, ако се появява периодично, може да се използва при необходимост. Шампоаните за дълбоко почистване и подхранващи средства, които правят косата по-тежка, не са подходящи за всеки ден.

Поглезете косата си с витамини .

Витамин В е необходим в шампоана, ако косата е мазна – нормализира работата на мастните жлези. Но витамин С стяга структурата на косата, тя става по-еластична.

Борба срещу пърхота с доказано оръжие.

За да се справи ефективно с проблема, неговата формула трябва да има специални противогъбични компоненти, например селен сулфид или октопирокс. Интересувайте се от състава на продукта, преди да го купите.

Улесняване на стилизирането.

Шампоанът с изглаждащи съставки ще помогне на собствениците на палава коса и любителите на идеално прави кичури. Съществува и специален шампоан за къдрици – той придава на къдриците чист вид и здрав блясък.

Прочетете за серия Botanica ТУК

За всички продукти за грижа за коса ТУК

Авторски публикации 243

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: