Как да изберем козметика за грижа за лицето?

Въпреки разнообразието от продукти за лице, не е лесно да изберете козметика за грижа за кожата.

Кремове, лосиони, серуми, тоници, пилинг, маски – което не се представя на козметичния пазар.    Новак съм в компанията, искам да поръчам серия от продукти за грижа ,грим за себе си. В каталога и на уебсайта има много серии: Bloom , Weekend , iSeul , Expert Skin Activator , Oxiology . В някои от тях има продукти за различни възрастови категории, в други – универсални .   

Възможно ли е сега да избера подходяща за мен грижа. Или докато не опитаме всичко, няма да знаеме?

  Всеки човек е индивидуален и кожата му има свои собствени характеристики: скоростта на делене на клетките е различна, дебелината му, хормоналният фон, активността на мастните жлези и прочие варира. Ето защо продуктите за грижа за кожата на лицето трябва да се подбират индивидуално. Това е като рокля – не е възможно да се знае колко добре ще седи, докато не опитате.

Как работят козметичните серии, в които продуктите не са разделени на възрастови категории?

 Козметична серия за грижа за лицето?

   Може ли универсалната козметика да реши проблемите ми, ако съм на 35 години или, да речем, на 50?   „Универсалната“ козметика не е предназначена за решаване на конкретни проблеми, например за борба с акне или коригиране на дълбоки бръчки. Работи с механизми, които са еднакви на всяка възраст: предпазва кожата от външен стрес, замърсяване в градовете, оптимизира хидролипидната бариера, овлажнява и подобрява синтеза на колаген. Толкова много кремове, искам да ги опитам всички! Но не винаги е ясно в какъв ред да се използват средствата. Да предположим, че купувам мразовит крем за лице от червена боровинка за зимата. Сайтът казва, че може да се използва отгоре на друг крем Faberlic.   

Колко време трябва да чакате, преди основният слой от крема да се абсорбира.

 Ще стане ли кожата ми твърде мазна поради изобилието от козметика?   5-10 минути за усвояване ще са достатъчни. Целта на защитното средство за зимата е това: да създаде липиден филм върху повърхността на кожата, който ще го предпази от вятър и студ. Ако усещанията от комбинацията „ден + зимна защита“ са неприятни, можете да използвате лек серум вместо крема, но след това нанесете 30 минути преди да излезете навън.  

Трябва ли да взема предвид сезонността, когато избирам серия за грижа за лицето? Да се ​​използва през лятото същото като през есента?   Всичко зависи от начина на живот и времето. В един регион слънцезащитните кремове са приложими до октомври, а в друг, зимните серии могат да се използват още през септември. Влажност и промяна на външната температура, въздухът в помещенията е по-сух през зимата поради нагряване, пилингът е по-важен през есента, защитата от вятър и студ, а не от слънцето. Но грижата за кожата на човек, който се придвижва от офиса до колата и обратно, и млада майка, която ходи два часа на улицата, ще бъде напълно различна. Необходимо е да се вземе предвид не само сезона, но и начина на живот.  

Какъв е средният срок на годност на кремовете за лице?  

Всеки крем има специална икона – под формата на отворен буркан. Той показва датата на годност на продукта след отваряне. Обърнете внимание – лесно е да забравите точно кога сте използвали инструмента за първи път! Обичам да се грижа за себе си и наистина искам да изглеждам привлекателно, независимо от възрастта. Но нямам абсолютно никакво време за серуми, маски, ексфолианти, пилинг, кремове …   

Какво трябва да остане за всеки ден и какво може да се използва от време на време?   Задължително – почистване два пъти на ден! Всяко. Почистващ гел или мицеларна вода + тоник. За предпочитане е дълбокото почистване да се извършва веднъж седмично (подходящи са скраб, пилинг, почистваща маска). За грижа за кожата можете да изберете един основен крем за лице и крем за очи. Например от серията Expert Skin Activator , като се започне от първия етап. Въпреки че добавянето на серум към крема е въпрос на 15 секунди.  

Защо консистенцията на нощните кремове се различава от дневните кремове? Кой от тези кремове е по-ефективен?   По традиция нощният крем е предназначен за подхранване и възстановяване на кожата, а дневният крем е за защита и хидратация. Оттук и различният състав на основата и различните съставки. Не е възможно да се каже кое е по-добре, тъй като ефектът ще бъде различен.

Разгледайте продуктите за грижа за лицето ТУК

Авторски публикации 243

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: