Как работят нощните кремове за лице?

  Как работят нощните кремове, може ли да се подсили тяхната ефективност? Задачата на крема, който нанасяме на кожата си вечер е да и помогне да се освободи от шлаката, да осигури подхранване и влага, да поддържа и активизира естественият процес на обновяване.  

Докато ние си почиваме, кожата се възстановява, усвоява подхранващите вещества, затова съдържанието на нощните кремове е толкова наситено. Известно е и точното време на активно самовъзстановяване на клетките – от полунощ до четири сутринта. Ако през този период  спим дълбоко, то в процеса се включва хормонът мелатонин – природен антиоксидант, борец със стареенето и регулатор на денонощният ритъм. Затова, заспиването преди полунощ е един много полезен навик.   Кремът действа максимално ефективно, ако се нанася по-рано: час-час и половина преди сън. В този случай средството попива дълбоко и към полунощ вече започва да действа, а излишното количество лесно ще се отстрани, за да се избегнат оттоци.

Как да се подсили ефектът на нощния крем? Започнете вечер да се избавяте от излишното: вземете топла вана с морска сол, добре почистете кожата, изпийте успокояващ билков чай и не приемайте храна  2-3 часа преди сън. Тогава всеки един крем, даже обикновеният хидратиращ, ще работи с удвоена сила!

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: