Как се произвежда червилото Faberlic

То ни помага да се превърнем в съблазнително изглеждащи принцеси,червилото Faberlic, помага ни да се променяме всеки ден, да бъдем различни!

Не е изненадващо, че именно точни този продукт трябва да отговаря на стотици изисквания. И да!Червилата на Faberlic отговарят на всички тях.Каним ви да научите как се произвежда този вълшебен продукт.

Как се произвежда червилото Faberlic

Историята на всеки продукт започва от идеята за неговото създаване.Декоративната козметика, предлагана от Faberlic се разработва по идея на Ирина Голдиш.

Тя е един от световноизвестните корифей в областта на козметологията.

Ирина постоянно посещава най-известните световни козметични изложения и постоянно търси интересни решения, нови текстури, оригинални опаковки.

Тя е постоянен посетител в творческата лаборатория на Intercos – най-добрата италианска фабрика за производство на декоративна козметика.

Най-известните козметични марки  Dior и Chanel, Helena Rubinstein и Guerlain  се произвеждат именно там. Faberlic също е дългогодишен партньор на знаменития италиански концерн.

Как се произвежда червилото Faberlic

Производството на червилото Faberlic е един от най-сложните технологични процеси

Затова, в съвременното производство този процес се разделя на две части – разработване на формулата на състава и непосредствено изготвяне на самото червило – т.н „маса“ и разливането и в опаковките.

За Faberlic самите червила се изготвят от най-известния козметичен концерн Intercos. А непосредствено след това „масата“ се разлива във флаконите в Москва, във собствената фабрика на Компанията ни.

Как се произвежда червилото Faberlic

Превръщането на „масата“ в съблазнителни стикове е напълно автоматизиран процес.На първата снимка, можете да видите как изглежда най-новото и високотехнологично оборудване в Европа.

Използва се за втечняване на калъпите, а на втората снимка, готовите за разлив флакончета.

Червилото, което виждаме като краен продукт се изпраща от Италия, във вид, подобен на този, показан на снимката в ляво.

Как се произвежда червилото Faberlic

След многобройни проверки на микробиологичната чистота, както и за съответствието на състава с еталонните образци, червилото се премества в сециален реактор.

Там се втечнява при определена температура и скорот на въртене на барабаните, като е много важно да не се допуска влизането на въздух в текстурата.

Най-висока температура на разтапяне се изисква при трайните червила, а на най-сложна формовка подлежат перломутровите червила. 

Разтапянето на червилната маса е цяло изкуство. Трябва да се внимава нито да не се прегрее, нито масата да не се загрее до по-ниска от необходимата температура, което ще се отрази на свойствата и външния и вид.

Как се произвежда червилото Faberlic

От дозатори, вече разтопената маса се отлива в метални форми със силиконови вставки – калъпи. Именно от формата на калъпа се определя и формата на самото червило.

Faberlic поръчва специални калъпи за всяка своя серия. Естествено, това не е необходимо, но тогава всичките ни червила щяха да са в еднаква форма.

Освен това, силиконовата вложка прави повърхността на червилото идеално гладка и равна като придава изкусителен блясък. 

Един калъп се използва за направата на не повече от 300 червила, защото силиконът постепенно се износва, което налага смяната му.

Калъпите са скъпо удоволствие,но крайният резултат си заслужава.

Как се произвежда червилото Faberlic

След като червилото е разлято във формите, то трябва да бъде охладено. Има индивидуална температура на охлаждане не само за всяка марка червила, но и за всеки цвят!

След охлаждането се освобождава горната част на стика и с помощтта на свтоматизирано оборудване се слага флакона. Силиконовият калъп за освобождава с помощта на вакуум и червилото се освобождава от него.

Как се произвежда червилото Faberlic

За обслужване и контрол на автоматизираната линия за производство са необходими само два оператора.

След това флаконите се обръщат, червилният стик се завинтва за флакона и се закрива с капачката.Докато червилото окончателно изстива, започва подготовката на нова смес с друг отенък като остатъците от предишния се премахват старателно.

Как се произвежда червилото Faberlic

„Прекрасната ни вълшебница“ е готова. Остана само да се залепи малък етикет на дъното на флакона, на който е указан номера на цвета.

Следващият етап е упаковката на червилото в кутийка, като този процес също е напълно автоматизиран.

Интересно,нали.Никога не съм се замисляла как се произвежда червилото,но ето,че информацията ми попадна и реших да я споделя с моите читатели!

Споделете и вие😉

Регистрирайте се и вземете отстъпка!

Авторски публикации 264

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: