Пребиотиците

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕБИОТИЦИТЕ

Защо са пребиотиците?

Бактериите постоянно живеят на повърхността на кожата.

И това е добре, защото те помагат на организма да се съпротивлява на инфекции и създава кисела мантия – бариера за защита от външната среда. 

Списъкът с ползи, свързани с пробиотиците става все по-дълъг. На първо място, те подобряват оптимизират храносмилането и правилното усвояване на хранителните вещества, и оказват страхотна подкрепа на имунната система, тъй като от 80% от имунните клетки се намират именно в храносмилателната система.

Наред с това обаче, пробиотичните приятелски бактерии повлияват благоприятно кръвната захар, здравословното тегло и добрия метаболизъм и дори – настроението. Но дори това не е всичко!

Всъщност пробиотиците са полезни живи микроорганизми, бактерии, които съществуват в натурален вид в човешкия стомах. Присъстват също така в редица храни, както и в специално разработените хранителни добавки.

Пробиотиците се считат от все повече специалисти и за приятели на красивата кожа. 

За да запазите естествената екосистема на кожата, трябва да помогнете на полезните бактерии да работят – за това има пребиотици.

Пребиотиците са вещества, които привеждат микрофлората в норма. Те служат като хранителен субстрат за полезните бактерии и инхибират растежа на вредните. 

При наличието на пребиотици, патогенните бактерии и гъбички спират да се размножават, нивото на pH става оптимално, а защитният механизъм на кожата работи безупречно. 

Козметиката, съдържаща пребиотици, има широк спектър от действия: справя се с неприятни миризми, възпаления, пърхот, подходящи за интимна хигиена или грижа за устната кухина.

Продуктите на базата на пребиотици попълниха нашата серия Expert Pharma. Те овлажняват и дезодорират, лекуват и успокояват, помагат в борбата с инфекциите и поддържат доверието. 

Сега имаме биологична защита, която винаги работи!

Прочети повече за серията Expert Pharma

Към официалния сайт на Фаберлик!

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: