Кой трябва да използва серията Bloom?

Иновативната серия за грижа за кожата на лицето Bloom с младежки биокапсули моментално се влюби в нежния пол и, както би се очаквало, предизвика много въпроси. На тях отговаря Татяна Баранова, мениджър за изследвания и развитие, Фаберлич.

Какво е особеното в серията за лице на Bloom?

Продуктовата линия Bloom е представена за три възрастови категории: 35+, 45+, 55+. Иновациите и уникалността на продуктите се крият в младежките биокапсули.

Биокапсулите Bloom са клетъчни концентрати от цветя, затворени в защитни черупки, свързани със структурата на човешката кожа. Прониквайки дълбоко в кожата, те я насищат с полезни вещества, започвайки процеса на подмладяване.

Растенията имат уникална способност да се възпроизвеждат – от листата, стъблото или корена на възрастно растение. И всичко това се дължи на наличието на специална прекурсорна тъкан, меристема, която запазва физиологичната активност.

Меристемалните клетки са богати на вещества, необходими за храненето и разделянето: аминокиселини, пептиди, антиоксиданти. Повечето меристеми има в бъбреците, младите корени, върховете на издънките. Съвременните биотехнологии позволяват да се извлекат меристемни клетки, богати на активни вещества и да се използват за подмладяване на човешката кожа.

Какво представляват младежките биокапсули?

Биокапсулите на младостта са биомиметични капсули, свързани със структурата на човешката кожа, в които са поставени клетъчни концентрати от цветя, в противен случай те са „мехурчета“ с липидна мембрана. Именно липидният слой, подобно на цимента, свързва клетките на рога – тухлите на външния слой на кожата и предпазва тялото ни от външни фактори.

Преодоляването на тази бариера, тоест преминаването през междуклетъчните коридори, може само вещества като тях. Както например младежките биокапсули Bloom. Чрез копиране на естествените биологични процеси капсулата целенасочено доставя ценни компоненти точно до проблемните зони, където постепенно се отделя хранителни вещества, което задейства процесите на дълбоко подмладяване.

Защо в линията има някакви серуми? Колко употребата им прави грижата за кожата по-ефективна?

За да постигнете най-добрия козметичен ефект, експертите от цял ​​свят препоръчват да се прилага серум под крем. Той помага за подхранване на кожата с активни вещества и засилва ефекта на кремовете, използвани след тях. Разликата между серума и крема е на първо място в по-висока концентрация на активно, т.е.компоненти, действащи върху кожата. Благодарение на богатия си състав, серумите помагат на кожата да абсорбира вещества на клетъчно ниво, извеждайки ги в по-дълбоките слоеве на епидермиса. За постигане на желания ефект обаче са необходими два продукта: серум и крем. Благодарение на леката си структура, серумът е отличен проводник на активни съставки в кожата. Кремът съдържа най-важните масла и съставки, които възстановяват горния защитен слой и „заключват“ активните съставки на серума в кожата.

Ароматизирана ли е козметика Bloom?

Продуктите на Bloom имат лек, фин аромат на цветята, които ги съставят: жасмин, тубероза, ирис.

Подходяща ли е серията Bloom за чувствителна кожа?

Да, Bloom козметика е предназначена за всички типове кожа. Ако кожата ви е свръхчувствителна, успокойте се, като първо тествате крема върху кожата на китката си.

Bloben-козметика без парабен. Какво означава това?

Парабените са консерванти, които имат антибактериални и противогъбични свойства. В козметичната и хранителната промишленост тяхната задача е да удължат живота на продуктите.Bloom не съдържа парабени. Продуктите от серията се консервират от неестествен феноксиетанол и етихексилглицерол. Следователно, срокът им на годност е 18 месеца от датата на производство и 6 месеца след отваряне на опаковката.

Авторски публикации 243

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: