Коя кожа е предразположена към петна и какво е акне?

Предразположената към петна кожа е кожа със склонност за образуване на комедони и пъпки. Тя често е мазна и лъщи. Това е така, защото мастните жлези произвеждат повече себум, отколкото при другите типове кожа. 

Акнето (чието пълно наименование е акне вулгарис) е незаразно състояние на кожата, характеризиращо се с пъпки, причинени от възпалени и инфектирани мастни жлези. Заболяването се проявява най-често при юноши, но симптомите могат да продължат в зрелостта, а някои хора, особено жените, изпитват симптомите за първи път след 25-годишна възраст. Нестихващото или късно появилото се акне е познато като акне тарда.

Акнето обикновено се появява по лицето, врата, раменете, гърдите и гърба, като тежестта му варира от леко акне през умерено акне до тежко акне .

Акнето обаче не засяга само кожата на човека, а и неговото качество на живот. Симптомите могат да са стресиращи и да доведат до проблеми със самочувствието.

Активният крем-гел «Анти-акне» е разработен специално за кожа, склонна към появяване на пъпки, несъвършенства и черни точки, с разширени пори, удебелен рогов слой и неравен релеф.

Кремът ефективно се бори със зачервяванията и възпаленията, видимо намалява размера и червенината. Оказва антибактериално действие, нежно ексфолира остарелите клетки на кожата.

  • Растителният комплекс Regu-Seb® регулира образуването на себум, свива порите, предпазва от появата на възпаления.
  • Цинковият оксид притежава антисептично и подсушаващо действие, намалява възпалението и раздразнението.
  • Никотинамидът спомага за възстановяване на липидната бариера,  дълбоко овлажнява кожата.
  • Кислородният комплекс Novaftem O2 засилва действието на формулата, като осигурява дълбоко проникване на активните съставки.

Нанесете крем-гела вечер върху предварително почистеното лице или на отделните проблемни участъци.

Поискай безплатна консултация:

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: