Могат ли мъжете да използват дамски продукти за кожа?

Използването на дамски продукти за кожа от мъжете е възможно, но се смята, че е ненужно, тъй като мъжката кожа е различна от женската поради наличието на брада по лицето.

 
За да се поддържат космените фоликули на брадата, кръвоснабдяването е по-богато, а кожата по-плътна. Фоликулите също така отделят повече естествени масла. Бръсненето на брадата действа като ексфолиант, премахващ мъртвите кожни клетки. Всички тези фактори правят кожата на мъжете по-малко склонна към стареене.

Според д-р Брайън Зеликсън, пластичен хирург, грижата за кожата на мъжете се различава от тази за жените. Според него мъжката кожа е с около 25% по-дебела от женската. Също така мъжката кожа произвежда повече себум. Това се дължи на увеличеното производство тестостерон. Затова мъжката кожа е по-малко податлива на акне от женската. 

По негови думи в дамски продукти има съставки, които са необходими за по-тънката кожа на нежния пол, поради което жените са склонни да губят влага на кожата в по-голяма степен и е много вероятно да получат фотоувреждане в по-ранна възраст. Тъй като кожата на мъжете е по-дебела, няма опасност от слънчево изгаряне. Според д-р Зеликсън приликите между кожата на мъжете и жените не са никак малко, но в частта с овлажняването има значителни разлики.

Мъжката кожа на лицето губи еластичност по начин, подобен на тази на жените. Поради това продуктите, които подпомагат изграждането на колаген, може да се използват от мъжете дори и ежедневно. Овлажнител със защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето също е добра идея да се ползва. 

Със сигурност съставки като алфа хидрокси киселина и пептиди не биха били излишни за мъжката кожа. Разликата обаче е, че на малко мъже им се налага да нанасят овлажнители повече от веднъж на ден. Наслояването на твърде много продукти също може да раздразни тяхната кожа. За разлика от мъжете, жените трябва да нанасят хидратиращи продукти задължително сутрин и вечер.

Като заключение може да се твърди, че мъжете е по-добре да използват продукти, предназначени за мъжка кожа, но когато става въпрос за изграждане на колаген за подобряване еластичността на кожата, може да се използват и дамски козметични продукти.

Източник: ТУК

Подмладяващ крем за лице серия LANCELOT

Уникалната формула на крема е разработена специално за мъжката кожа:

  • Леката текстура се топи върху кожата, не оставя мазен блясък.
  • Притежава подмладяващи свойства, спира появата на бръчки.
  • Премахва признаците на умора и напрежение.
  • Тонизира изтощената, загрубяла кожа, връща и здравия и младежки вид.
  • Матира кожата.
  • Бързо попива, не оставя чувство за лепкавост.
  • Ежедневната употреба дава стабилен и надежден резултат.
  • Съдържа кислороден комплекс Novaftem O2

Срок на годност: 18 месеца от датата на производство, отбелязана на опаковката.
Срок на годност след отваряне на опаковката: 6 месеца.
Декларация за съответствие

Халал сертификат

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: