Парфюм и парфюмна вода

По какво се различават?

По какво се различава одеколона от тоалетната вода, парфюма от парфюмната вода, каква концентрация на спирт съдържат?

EAU DE COLOGNE(одеколон). Призванието на одеколоните е да създават усещане за свежест за продължителен период, при това без негативно въздействие върху околните.

Одеколоните до 18 век са били унисекс. Жените и мъжете са потапяли в одеколон ръкавици, ветрила и перуки.

Днес одеколона – е по-скоро хигиенично средство за мъже. Одеколона е подходящ за офиса, придава свеж аромат, едвам уловим аромат на масла. Съдържанието на спирт в одеколона – е не по–малко от 60%.

Та по какво се различава парфюма от парфюмната вода?

EAU DE TOILETTE (тоалетна вода). Благодарение на намалено съдържание на ароматни вещества, тоалетната вода «звучи» по-сдържано и по-въздушно, отколкото парфюмна вода или парфюма.

Затова тя е идеална за ежедневна употреба. А повечето аромати съществуват само в тази концентрация. Съдържание на спирт – не по-малко от 75%.

EAU DE PARFUM (парфюмна вода). Заема второ место по концентрация на ароматни масла (не по-малко от 10%)  Eau de Parfum. По ГОСТ на РФ съдържание на етилов спирт се разрешава в не по-малко от 75%.

По този начин, съдържанието на самата «миризма» в парфюмите и парфюмната вода на практика е еднакво, те се различават само по съдържание на етилов спирт.

PARFUM (парфюми
). Най-интензивна и концентрирана парфюмна композиция, разтворена в много чист спирт.

На френски маниер парфюмите се наричат  «Parfum», на английскии – «Perfume». По ГОСТ на РФ парфюмите трябва да съдържат не по-малко от 10% ароматни масла, но и съдържанието на етилов спирт трябва да бъде не по-малко от  85%. 

Парфюма – това, е най-вече сложна химична формула, съставена от смесица на ароматни съставки, разтворени в чист спирт. Основата – е спирт или водено-спиртена смес.

Интересно!Благодаря Ви,че използвахте бутона за споделяне!Очаквайте още интересни статии!Абонирайте се,за да не пропускате нищо!

КАТАЛОГ И ПОРЪЧКА

Авторски публикации 243

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: