ПАРФЮМНА ВОДА URBAN LEGEND ОТ FABERLIC (ФАБЕРЛИК)

Днешната статия ще бъде посветена на френския майстор на парфюмите – Антоан Лий, създателят на уникалните Urban Legend сдвоени аромати, специално поръчани за Faberlic.

Новите сдвоени композиции на Faberlic задават темпото на града. Тоалетна вода за него (3233) ободрява с динамични нотки на цитрусови плодове и веднага успокоява със сочната ябълка и канела.

Шлейф – благороден кедър и вълнуващ нюанс на естествена кожа.

Парфюмната вода за нея (3035) крие ярък и женствен дует от портокал и малина зад строгостта на жасмина и гарденията.

Пачули, ванилия и гардения правят цветно-плодовия аромат елегантен и чувствен. Ако знаете какво искате и сте готови да направите крачка към целта в момента, тогава ароматите на Urban Legend са за вас!

Антоан Лий е роден в Страсбург. Като дете Антоан бил много чувствителен към миризмите: можел да откаже да яде, ако не хареса аромата на ястието. Като юноша той научил за професията на парфюмерист и решил да стане такъв.

През 1986 г. младежът се опитал да издържи изпита и да влезе в международния институт ISIPCA, но не успял.

Но той не се отказал и се образовал по химия. Въпреки трудностите в началото на пътуването, късметът придружава Антоан, той успява да реализира мечтата си и да стане известен парфюмер.

През 1988 г. от приятел Антоан Лий случайно разбрал за парфюмерното училище Roure Parfumery School, където младежът скоро влязъл и започнал да изучава метода на Жан Карлес.

През 1991 г. новак парфюмерист заел поста асистент Жан Гичард. Две години по-късно Антоан е изпратен за допълнително обучение в Съединените щати.

Връщайки се във Франция, той работи две години в IFF, а през 2003 г. става член на Givaudan.

С течение на времето Антоан осъзнал, че за цялостната творческа реализация му е необходимо нещо повече, затова през 2011 г. се присъединил към парфюмния екип на Takasago.

Antoine Lee има много източници на вдъхновение: аромати на Chanel N ° 19 и Bandit на Piguet, есенна атмосфера, аромат на розмарин, 1980-те.

Той успява едновременно да създава аромати за най-големите световни марки и да участва в експериментални проекти. Част от работата на парфюмера може да се нарече провокативна и противоречива.

Такава е например композицията Sécretions Magnifiques, съчетаваща ароматите на човешкото тяло, създадена за марката Etat Libre d’Orange.

Друг интересен проект бил колаборация с Blood Concept, която създава аромати, използвайки нотки на кръв.

Антоан Лий е създателят на такива аромати, които всеки знае и обича, както и уникални шедьоври, известни само на истински парфюмери.

Шедьоврите на марката на Burberry Brit Gold, Gucci Rush, Black Code Armani, Paul Smith London и Davidoff Adventure принадлежат на неговата ръка.Но лично на нас ни се струва, че селективните му аромати са много по-интересни.

Известните 8 88 и Pharrell Williams Girl за Comme Des Garsons, деликатния Do washi и We XX Latex за Uermi. Всеки аромат отразява същността на известния парфюмер, разкрива личността му от нова гледна точка.

За да закупите уникални аромати от френските майстори на парфюмерията, е необходимо да се регистрирате БЕЗПЛАТНО.

Авторски публикации 243

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: