Правилната грижа за суха кожа на лицето през зимата

При екстремно ниските температури през зимата една от зоните на тялото страда най-много, тъй като е в пряко съприкосновение с ледения сух въздух. Това е кожата на лицето.

Колкото и дебело облечени да сме, колкото и добре да сме скрили всяка друга част от тялото, лицето остава на показ. Кожата започва да страда, да се лющи, да създава усещане за опънатост. Често последиците от прекалено сухата кожа през зимата се наблюдават след поставяне на грима, по-специално фон дьо тена.

Ако имате суха кожа, никога не правете тези неща!

След като го нанесете ще забележите фини линии, които той очертава. Това са нацепените зони вследствие на студа и неправилната грижа за кожата през този сезон.

Не взимайте прекалено горещи душове

Трудно е да устоим на желанието да се потопим в горещата вана или да вземем горещ душ, когато навън е толкова студено. Колкото и примамлива да е тази представа, не се поддавайте. Горещата вода е вредна както за кожата, така и за косата. Тя предизвиква пресушаване и напукване на кожата, водещо до болезнени раздразнения.

Използвайте мощен овлажнител

Ако през лятото сте свикнали да ползвате по-лек овлажнител, през зимата е времето, в което да преосмислите тази практика. По-плътните и наситени хидратиращи кремове са продуктите, които се отразяват добре на кожата през зимата. Те трябва да съдържат повече натурални масла, които да проникват в дълбочина, за да предпазят кожата от вредното влияние на студа и сухия въздух.

Използвайте хидратиращ грим

През лятото използваме по-леки и матиращи козметични продукти и гримове, за да прикрием лъщенето, изпотяването и омазняването, причинени от горещината. През зимата пък е необходимо да сменим този подход, тъй като условията са други. Преминете на грим със специално добавени хидратиращи съставки, така че да дадете възможност на кожата да се възстановява през целия ден.

Измивайте лицето само вечер

Ако през топлите месеци сте спазвали друга рутина, включваща измиване 2-3 пъти дневно, за да намалите омазняването и изпотяването, през зимата можете да сведете миенето с измиващи продукти до веднъж на ден, за предпочитане вечер.

Какво да още да направите? 

Вижте състава на кремове, серуми, лосиони и други козметични продукти, които се използват ежедневно. Изберете меки и хранителни кремове без киселина и алкохол. Е, и поне не забравяйте за допълнителна хидратацията на кожата и UV защитата.

Преди да излезете, използвайте мастни и питателни кремове, предназначени специално за защита на епидермиса от замръзване. Ако е възможно, скрийте лицето си в шал.

У дома и в офиса, не забравяйте да контролирате влажността на въздуха: нивото му не трябва да падне под 40%. През нощта използвайте овлажнител.

Faberlic e известна с първата патентована формула за кислородна козметика. Ако се интересувате от качествена козметика, можете да попълните формата за обратна връзка, в линка за допълнителна информация от ТУК 

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: