Приказки от нашето детство

Парфюм на Фаберлик

Познаваме приказки от най-ранна възраст и обичаме да ги четем на нашите деца, като всеки път се чудим на очарованието на магическите истории. Приказки за прости и важни истини могат да осигурят подкрепа в трудни моменти. Не само детето ще намери подкрепа и съвети в тях: любимите герои ни връщат към себе си – с тяхна помощ си спомняме към какво сме се стремили, на кого сме съчувствали и можем отново да погледнем на ситуацията през очите на един малък мечтател, който се пренася в мисли за красивото бъдеще. Като възрастни си спомняме приказката за Пепеляшка и разбираме …

Чудото идва неочаквано

Дори когато сте уморени, обидени и като цяло несправедливо наказани от съдбата, намерете сили да мечтаете . Приказната кръстница ще дойде, когато не я очакате, и ще преобрази целия ви свят за миг. Единственото й условие е готовността на героинята за истинска магия и открито сърце.

Използвайте визуализация

В класическите балетни спектакли, когато всички тръгват за тържество, Пепеляшка танцува в празна тъмна стая с четка за почистване на пода, представяйки я в ролята на благороден джентълмен. Според Дисни, стаята на Пепеляшка гледа към замъка на принца и всяка сутрин тя се събужда с мечти за лунен сън. Съветите на разказвачите са прости и разбираеми: колкото повече свикнете с желаната роля, толкова по-бързо плана ви се сбъдва!

Не позволявайте на другите да разбиват мечтите ви

Без значение как мащехата и сестрите се опитвали да направят живота на Пепеляшка непоносим, ​​тя никога не се отчайвала и винаги намирала причина за малки радости. Това момиче изобщо не е просто: нейният вътрешен мир ​​и безкраен оптимизъм трябва да бъдат възприети от всеки от нас. Особено ако замисляме нещо велико!

Искреността е ключът към всичко

Да, Пепеляшка била красива, но Принцът не бил покорен от това. Сърцето му отговорило на добротата и честността на героинята: тя казвала това, което мисли и се държала много естествено. Оттук и изводът: оставайки самите себе си във всяка ситуация, можете да постигнете много!

Обувката на Пепеляшка

„Трябва да има някаква загадка в жената …“

Може би именно историята с обувката добавя подправка и чар на цялата ситуация. Тайнствена непозната изведнъж се появява на бала. След няколко часа успява да очарова всички, а след това изчезва в неизвестна посока. 

Налице е умелото използване на „инстинкта на ловеца“: Принцът е готов да се втурне до края на света и да потърси любимата си в цялото кралство. Основното нещо е да не забравяте да му оставите някаква следа под формата на мъничка кристална обувка.

Изглежда, че това е целта на Феята: тя играела ситуацията, като по ноти. И очевидно е била хитра, когато казала, че просто няма достатъчно магия за цялата нощ. Резултатът от малкия трик е събирането на влюбените и щастлив край на цялата история.

Една приказка живее в сърцето дълго време, през целия ти живот може да бъде източник на женска мъдрост и творческа сила. Подобно на чудесен аромат, тя ни променя отвътре и ни дава усещане за чудо. Разкажете на децата правилните приказки и не забравяйте сами да повярвате в тяхната магия!

Ако ти искаш да си част от една приказка,РЕГИСТРИРАЙ СЕ и аз ще ти я разкажа!

Авторски публикации 257

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: