ВРЕДНО ЛИ Е ДА ПОЛИРАТЕ ПОВЪРХНОСТТА НА НОКЪТЯ?

По време на полиране или апаратно шлифоване плочката на нокътя не само става гладка и блестяща, но и малко по-тънка, така че процедурата трябва да се извършва не повече от 2 пъти месечно и само ако ноктите са достатъчно здрави.

Чували ли сте за полиране на ноктите? Това е една от стъпките при направата на маникюр, за която мнозина не знаят.

Полирането на ноктите е обработване на нокътната плочка със специален инструмент, много нежна и фина пила. Полирането на ноктите ги оставя по-гладки и помага за изравняване на повърхността на нокътната плочка.

При полирането на ноктите трябва да се следват някои основни правила, защото при незнание процедурата може да е повече вредна, отколкото полезна.

Полски тънки и податливи на разслояване нокти е добре да се полират със специална мека пила (например от Faberlic – чл. 9749). 

Откажете се от полирането плочката на нокътя, ако има тежки повреди по ноктите или кожичките – първо излекувайте ноктите, като нанесете върху тях специален заздравяващ агент и оставете да растат. 

Не е необходимо да лакирате ноктите си до огледален блясък, преди да нанесете цветен лак. Напротив, оставете тънък слой заздравител. Така лакът ще се нанесе плътно и ще издържи по – дълго време.

Прочетете повече ТУК

КАТАЛОГ И ПОРЪЧКА

Авторски публикации 264

Хей,хареса ли ти това?Напиши две - три думички за нас!

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
%d bloggers like this: